Her følger noen av våre leveranser

Nå rydder vi ute også!

Er ikke hagen lenger slik som den en gang var? Kvier du deg til å sette i gang med hagestellet? Eller har hagen din potensialet til å bli din drømmehage, men du vet ikke hvor eller hvordan du skal starte?
– Vi hjelper deg!
På grunn av økende etterspørsler fra våre kunder om hjelp i hagen, har Bod og Bedring nå inngått et samarbeid med hagespesialist og hobbygartner Anne Kristin Sæthre, og dette er hva vi kan tilby:

Før vinteren
Løkplanting
Tømme, vaske og sette bort krukker og kasser
Siste plenklipp
Fjerne løv, kvist og kongler
Fjerne uønskede små trær og skudd
Kjøre bort rusk og rask
Dekke til roser og sarte planter
Vaske og rydde redskap
Rydde hagemøbler

Før advent og jul
Henge opp julebelysning
Pynte inngangspartiet
Lage dørkrans og girlander
Handle inn og dandere juleblomstene
Kjøpe og pynte juletre

Senvinter
Beskjære frukttrær
Fjerne uønskede små trær og skudd
Beskjære/forme hekker
Kjøre bort kvist og kvast
Så sommerblomster og grønnsaker for driving innendørs
Planlegge sommerens hage

Vårstell
Opprette kompost
Gjødsle og luke
Bytte jord på inneplanter
Fjerne løv og rydde staudebed
Beskjære roser og bærbusker
Handle og plante ut sommerblomster og evt. andre planter
Sette ut hagemøbler og pynte

Høres dette interessant ut? Kontakt oss i dag for gratis befaring!

Bod og Bedring – rydder deg fri!

Les mer

Bod og Bedring-metoden

Jeg driver firmaet Bod og Bedring, som i ekspressfart kan fornye norske hjem gjennom rydding, organisering og gjenbruk. Her kommer mine beste tips til hvordan du raskt og effektivt kan få et ryddig hjem med gode systemer.

1. Kjøp inn rikelig med gjennomsiktige plastkasser, for eksempel på Ikea.
2. Tenk gjennom hva som skal til for at du skal beholde tingen. Vær tøff med deg selv.
3. Ta ett rom av gangen.
4. Tøm rommet, og legg innhold fra skuffer og skap utover, slik at du får oversikt. Bruk plastkasser til å samle ting i.
5. Sorter tingene i tre hauger:
– Beholdes
– Selges/Gis videre
– Kastes
6. Rengjør rommet.
7. Involver resten av familien når kategoriene skal gjennomgås. Snakk med familiemedlemmene om gjenbruk. Det er mye lettere å kvitte seg med ting, når man vet at andre får glede av det.
8. Grupper alt som skal beholdes i kategorier som naturlig hører sammen.
For eksempel, julepynt, kontorrekvisita, verktøy, minner osv.
9. Få alt som ikke skal beholdes ut av huset.
Blir det liggende kan noen tenke at de kanskje kan få bruk for det allikevel.
10. Selg ting av større verdi på Finn.no.
Juster prisen raskt ned om du ikke får respons på et par dager. Sørg for gode bilder av hver ting. Gi bort det du ikke får solgt.
11. Rydd på plass og oppbevar alle ting innen én kategori sammen og på ett sted.
Bruk tid. Dette er som et puslespill der alle brikkene skal passe sammen. Merk alt godt og sett det på plass. Plasser plasteskene slik at merkelappene er godt synlige i boden.
12. Suppler om nødvendig med flere hyller til oppbevaring, oppheng for ski og staver osv. Ikke gi deg før alt har fått sin faste plass.
13. Lag rutiner på hvordan du skal holde boden ryddig fremover.
La det bli en vane at alt skal tilbake på riktig plass med en gang det er brukt.
14. Sett av i kalenderen en dato et år frem i tid, da boden skal ryddes på nytt. Avtal denne med de du bor sammen med.

– Når du har gjennomført dette, kan du nyte både et ryddig rom og en ryddig bod. Så er det bare å gå løs på neste rom. Bra for planeten, bra for menneskene og bra for deg.

Bod og Bedring – rydder deg fri!

Les mer

Ekspressforvandling av stue på Skøyen

Å fornye hjemmet behøver verken å koste en formue eller ta lang tid. Denne stuen på Skøyen er et godt eksempel på nettopp dette – alt som skulle til for at stuen ble fornyet var litt maling, nye puter og ny en lampe, i tillegg til litt ommøblering. Vanskeligere enn dette trenger det ikke være!

Synes du likevel det virker vanskelig å komme i gang? Vi i Bod og Bedring hjelper deg mer enn gjerne – kontakt oss i dag for en uforpliktende befaring!

Bod og Bedring – rydder deg fri!

Etter 30 år har jeg endelig fått orden i klærne!

Vår samarbeidspartner Astri Thomas hjalp Marianne med å sortere klærne og sette sammen antrekk.

Med ulike jobber som lastebilsjåførlærer og dyretolk, i tillegg til å ha vært i en lengre sykdomsperiode, med vektoppgang og deretter nedgang, hadde kaoset av klær økt i klesskapene til Marianne (45) fra Skjetten over tid. Dette førte til at Marianne til slutt følte at det ble et uoverkommelig prosjekt å rydde opp i. Hun bestemte seg derfor for å kontakte Bod og Bedring.

Les mer under Aktuelt

Jeg samlet og samlet, og klarte ikke å kvitte meg med noe


I dag har Ramya og Prasantha sluttet å stresse over rotet, og de kan nå bruke tiden på det de har lyst til.

I 1989 flyttet det indiske legeekteparet Prasantha Devulapalli og mannen hennes til Norge, og noen år senere fikk de datteren Ramya. Ramya var som barn flest – hun elsket å tegne og synge, og hun levde et friskt og sunt liv uten bekymringer, men da hun hadde fylt fire år begynte sykdomsforløpet som skulle vise seg å prege henne for resten av livet.

Den lille familien som i dag bor på Tøyen i Oslo var på ferie i hjemlandet da Ramya ble syk. Hun ble innlagt på sykehus da hjertet hennes stoppet, men legene i India fant ikke ut hva det var, annet enn at hun hadde for lite kalsium i kroppen. Da familien kom tilbake til Norge fikk Ramya, først etter lang tid, sin første diagnose; APS type 1 – en sjelden genetisk sykdom som er vanskelig å utrede da symptomene er ulike sykdommer. Da Ramya var blitt fem år begynte hun å miste både synet og håret som følge av sykdommen.

– Det ble litt mye for foreldrene mine, men det gikk greit og jeg begynte på skolen, smiler Ramya.

Les mer under Aktuelt

Familie på Bjørndal tok kontroll over uteboden

Boden som tidligere var et eneste stort kaos er nå blitt en ryddig og organisert bod.

Eierne av denne boden på Bjørndal har en travel hverdag med krevende jobber og aktive barn i ulike aldre. Uteboden som tidligere var i fin form, inneholdt hageredskaper, frø, gjødsel, rengjøringsmidler, utstyr til bilvask, verktøy, private papirer, minner – og ikke minst mor i husets store reservoar av kaffekanner, tallerkener, vaffeljern og tilbehør til diverse arrangementer.

Tidligere var det enkelt for familien å finne frem til det de hadde behov for i boden, men nå hadde blant annet maling og oppussingsutstyr fra siste oppussingsrunde tatt over absolutt alt av gulvplass og mer til. Og da det likevel var blitt et kaos der inne, ble det det til slutt slik at både flagg fra 17. mai og tørkestativ ble kastet på toppen av haugen mens familien krysset fingrene for at døren fortsatt kunne lukkes. Til slutt endte det med at det ikke lenger var mulig å gå inn i boden for å hente ting uten å bli frustrert og samtidig bruke lang tid på å finne frem. Uteboden bidro nå til en følelse av kaos og mangel på kontroll i hverdagen.

Les mer under Aktuelt

Ofte er det unntakstilstander som gjør at du får et kaos

Kjellerboden før og etter.

Gründer og bedriftsrådgiver Anniken Fjelberg (48) har alltid hatt et ryddig hjem, men da hun og mannen med hver sine barn flyttet sammen fra to hus til ett, ble det kaos i oppbevaringsrommene.

– Det var to fullspekkede hjem som skulle slås sammen til ett hjem. Mange av de tingene som vi ikke bruker til daglig havnet på loftet eller i kjellerboden, noe det ikke var dimensjonalt for i det hele tatt. Det ble et kaos over natten!

Både Anniken og mannen er yrkesaktive mennesker og de har begge lange arbeidsdager.

– Jeg er en type som liker å ha det ryddig rundt meg når jeg har det hektisk på jobb eller i livet generelt. Har jeg det ryddig hjemme får jeg en større ro. Det er vanskelig å få til i perioder når man har mye å gjøre og det er mange som bor i husstanden. Selv om jeg klarte å holde det ålreit hyggelig i huset, visste jeg at det var et kaos oppe på loftet og nede i kjellerboden. Jeg brukte uhensiktsmessig lang tid på å finne ting jeg lette etter. Jeg visste aldri hvor skistøvlene var, og hvis jeg var så heldig og fant dem, var det ikke sikkert jeg fant skiene.


Før: Kjellerboden.

Før: Loftet.

Les mer under aktuelt

– Hver gang jeg skulle hente noe i kjelleren, vegret jeg meg og begynte å stresse

5. mai 2018

Lotta og Andreas har nå kommet ut av depresjonen og er på vei oppover.

 2007 flyttet IT-konsulenten Lotta (41) fra Sverige til Norge, etter å ha fått et jobbtilbud hun ikke kunne takke nei til. Tre år senere flyttet kjæresten Andreas (43) etter, som også er IT-konsulent. De trivdes begge så godt i Norge at de ble enige om å fortsette livene sine her. Siden den gang har Lotta og Andreas giftet seg, blitt foreldre til en liten datter, og flyttet til et rekkehus på Haslum i Bærum. Familieidyllen tok likevel brått slutt da datteren deres ble syk, og all energien til paret måtte gå med til henne.

– Over en lang periode våknet hun annenhver time, og jeg fikk bare tre til fire timer usammenhengende søvn hver natt, forteller Lotta som til slutt ble utslitt på grunn av søvnmangel.

Les mer under aktuelt

Dette går ikke mer. Om jeg ikke klarer å rydde og organisere huset nå, må jeg flytte!

18. mars 2018

For 15 år siden flyttet Eva (71) fra et stort hus på Norberg i Oslo, til et mindre hus også på Norberg. Endringene ble store da det ikke lenger var like stor plass til alt hun eide. Saker og ting ble plassert der det var plass, og resten ble stuet vekk i boder og skap.

Det var ikke før for to år siden, da Eva ble syk og måtte gjennom en stor operasjon, at huset gikk fra å være rotete til å bli et kaos. I to år måtte Eva gå på krykker, og selv de enkleste dagligdagse rutinene ble til en utfordring. Ryddingen ble derfor både svært vanskelig og bortprioritert. Rotet hopet seg opp og ble til slutt en stor påkjenning, og i lange perioder våknet hun om nettene av at hun var urolig og engstelig.

– Jeg følte meg ute av kontroll. Til slutt måtte jeg true meg selv ved å tenke at ‘dette går ikke mer. Om jeg ikke klarer å rydde huset nå, må jeg flytte!’

Les mer under aktuelt

Lysfest i Skøyenveien!

12. November 2017

Nettopp! I tillegg til å rydde og kjøre to lass til gjenbruksstasjonen, var det viktigste grepet i dette rommet å fjerne de tette, gamle gardinene foran vinduet, samt skifte utgåtte lysrør. Da alt av serviser, fat, mugger og — ikke minst mor i husets store lidenskap: lysholdere – ble kategorisert etter farger (til rosa festbord, hvite bord, sølv osv), er det nå enkelt og en ren glede å hente i festboden for å dekke på.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Opprydding i bod, loft eller garasje?

11. September 2017

Bod og Bedring er perfekt når man trenger orden og opprydning av bod, loft, garasje, eller hvilket som helst rom. For en fantastisk opplevelse det er å komme hjem til tellekanter og oversiktlig bod! Takk Anne-Brit.

Anniken Fjelberg

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før og etter på Tåsen – del 1

3. Oktober 2017

I dette huset på Tåsen er vi i ferd med å rydde hele kjelleren med fem rom i en stor villa. Etter 7 lass til gjenbruks-stasjonen har både Fretex og Maritastiftelsen fått masse brukt sportsutstyr, innbo, møbler, leker og kjøkkenutstyr til sine prosjekter. Etter å ha flyttet IKEA-reolene til et annet rom som nå blir bod, har roterommet nå blitt ungdoms-hule. En veldig fornøyd 17-åring bar sofaen egenhendig ned fra loftet og har allerede startet innredningen.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før og etter på Tåsen – del 2

8. Oktober 2017

Kunden ønsket en mer moderne og tidsriktig leilighet til en rimelig pris. BOD OG BEDRING laget plan for oppussing. Og se hvor mye man kan få gjort ved å male! Det fullt brukbare kjøkkenet fra 2004 ble sprøytemalt i fargen Matrix fra Jotun og vegger og tak ble malt i Klassisk hvit. Gulvet ble slipt og satt inn med olje med hvitpigment og UV-filter. De hvite flisene med fargerike stokkender spredt over kjøkkenbenken, ble vasket med kraftvask, pusset og malt med lys grå acrylmaling i fargen Nøytral. Og benkeplaten ble behandlet på samme måte og malt med bengalakk i samme farge.

Som eieren utbrøt da han så resultatet: «nå har stokkendene mine gjort sitt og blitt vakre grågås – og uten at jeg måtte kjøpe nye!»
BOD OG BEDRING – bærekraftig fornyelse!

Loftet før og etter

11. September 2017

Drømmer du også om å få et ryddig loft?
BOD OG BEDRING kan hjelpe deg!
Her har to store familier flyttet sammen og loftet har deretter blitt stående som uoversiktlig «mellomlager». Overflødige ting er nå sortert, gitt bort til Fretex eller gjenbruk, og familiene har fått hver sin side med praktiske plastkasser til klær og utstyr.
«Dette har reddet både ekteskapet og helsen min!. Dette har jeg drømt om i flere år», sa kvinnen i huset fornøyd da jeg dro.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før og etter fra bøttekottet

16. Juni 2017

Hvor mye kan egentlig presses inn i et 1m2 kott? Etter å ha tømt og vasket rommet, ble innholdet satt utover alle bord og benker på kjøkkenet for sortering. Syv flasker klorin, 64 håndsåper og pusseutstyr fra tidlig 50-tall ble del av bil-lasset, som ble sortert og kjørt til gjenbruksstasjonen. Og en fornøyd huseier på Nordberg stod for første gang på gulvet i eget kott for å starte helgevasken. BOD OG BEDRING – fra rot til trivsel!

18. juni 2017

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

«Vi har fått 18 nye kvadratmeter!»

13. August 2017

«Vi har fått 18 nye kvadratmeter verdt minst 2 millioner!», utbrøt mannen i huset da han fikk se det ferdig ryddede rommet. I denne flotte leiligheten i 4. etasje uten heis i en bygård i Oslo, bidro BOD OG BEDRING sammen med kona til at roterommet ble tømt, innholdet sortert og gitt ny plass. Resten ble kjørt til gjenbruksstasjon, Lions og Fretex. Etter mye bæring (med innlagt lår og rumpetrening) fikk leiligheten nå en flott garderobe/bod med god plass til alt av både klær, sengetøy, verktøy, kontorrekvisita, sysaker, foto og sportsutstyr.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Etter 90 år ble det orden i kjelleren

9. mai 2017

«Jeg har en kjeller som ikke har vært tom på 90 år. Jeg har ryddet, men kommer aldri skikkelig igjennom alt. Nå har det gått flere år uten at jeg har gjort noe særlig. Jeg har målt opp hyllene, men jeg har ikke orket å reise til IKEA for å kjøpe de kassene som jeg trenger.
Jeg sier som Peer Gynt:Ja, tænke det; ønske  det; ville det med; – -men gjøre det! Nej; det skjønner jeg ikke!

Men så oppdaget jeg BOD OG BEDRING! Hvilken lykke, for da fikk jeg hjelp til gjennomføringen! Anne Brit kjøpte kasser på IKEA, vasket og organiserte det som jeg ville beholde. Vi arbeidet sammen og det var et meget hyggelig samarbeid. Jeg ser frem til jeg skal bruke BOD OG BEDRING på nytt.»

Elisabeth Holter, Smestad

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før roterom – nå guttas favoritt

18. Juni 2017

Hvor mye kan egentlig presses inn i et 1m2 kott? Etter å ha tømt og vasket rommet, ble innholdet satt utover alle bord og benker på kjøkkenet for sortering. Syv flasker klorin, 64 håndsåper og pusseutstyr fra tidlig 50-tall ble del av bil-lasset, som ble sortert og kjørt til gjenbruksstasjonen. Og en fornøyd huseier på Nordberg stod for første gang på gulvet i eget kott for å starte helgevasken. BOD OG BEDRING – fra rot til trivsel!

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

På gjengrodde stier…

Den gamle stien fra heimgården og opp til fjellet var nesten helt gjengrodd. Noen steder nesten som ugjennomtrengelig jungel. Den rustne rydningsøksa brukt i sommerjobber i ungdommen (på rydding av plantefelt) ble hentet frem og slipt. Ca. 3,5 km sti er ryddet. Og det er igjen mulig for både gamle og unge å gå eller løpe til fjells!

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!