Her følger noen av våre leveranser

– Ofte er det unntakstilstander som gjør at du får et kaos

Kjellerboden før og etter.

Gründer og bedriftsrådgiver Anniken Fjelberg (48) har alltid hatt et ryddig hjem, men da hun og mannen med hver sine barn flyttet sammen fra to hus til ett, ble det kaos i oppbevaringsrommene.

– Det var to fullspekkede hjem som skulle slås sammen til ett hjem. Mange av de tingene som vi ikke bruker til daglig havnet på loftet eller i kjellerboden, noe det ikke var dimensjonalt for i det hele tatt. Det ble et kaos over natten!

Både Anniken og mannen er yrkesaktive mennesker og de har begge lange arbeidsdager.

– Jeg er en type som liker å ha det ryddig rundt meg når jeg har det hektisk på jobb eller i livet generelt. Har jeg det ryddig hjemme får jeg en større ro. Det er vanskelig å få til i perioder når man har mye å gjøre og det er mange som bor i husstanden. Selv om jeg klarte å holde det ålreit hyggelig i huset, visste jeg at det var et kaos oppe på loftet og nede i kjellerboden. Jeg brukte uhensiktsmessig lang tid på å finne ting jeg lette etter. Jeg visste aldri hvor skistøvlene var, og hvis jeg var så heldig og fant dem, var det ikke sikkert jeg fant skiene.

Før: Kjellerboden.

Før: Loftet.

Les mer under aktuelt

Evighetsprosjekt

I flere år hang ønsket om å rydde oppbevaringsrommene over Anniken, men med en hektisk hverdag var det andre ting som sto høyere oppe på prioriteringslisten når hun først hadde fri.

– Jeg har en krevende jobb, har mange barn, og jeg er i den fasen i livet hvor det egentlig er viktigere å kose meg når jeg har fri fremfor å rydde. Det handler om livskvaliteten; ha tid til barna mine, partneren min, og ikke minst meg selv. Det å kunne gå en tur i stedet for å måtte tenke «Å nei, skulle ha ryddet kjellerboden, eller jeg skulle ha ryddet loftet!». Det ble et evighetsprosjekt.

Da en av Bod og Bedrings annonser dukket opp på Annikens Facebook, tenkte hun at dette var en kjempefin mulighet til å kunne få unnagjort evighetsprosjektet på bare noen dager, fremfor at hun skulle bruke hver helg i flere måneder på å få ryddet oppbevaringsrommene. Anniken kontaktet oss og Anne Brit dro til huset på Ulvøya i Oslo på befaring. Prisen på oppdraget ble satt, og kort tid etter satte vi i gang med ryddingen.

Etter: Loftet

Etter: Loftet.

Etter: Loftet.

Funksjonelle systemer

I løpet av fem dager var loftet og kjellerboden blitt forvandlet fra et kaos, til ryddige, organiserte og strukturerte rom. Ting Anniken og familien ikke lenger hadde bruk for, ble sortert og kjørt til gjenbruksstasjoner og gjenvinningsstasjonen av Anne Brit. Resten av tingene som familien ønsket å beholde, ble sortert og lagt i merkede plastbokser, slik at det ville bli enkelt for familien å finne frem.

– Anne Brit er god på er jo å lage systemer som er funksjonelle – det du bruker sjeldent er plassert lengst borte, og det du bruker i hverdagen er plassert lengst fremme. På loftet har jeg ting jeg bruker en gang i året, og ting jeg aldri bruker som bare står der til barna er store og skal ha med seg når de flytter hjemmefra. Det blir ikke bare pent når Bod og Bedring rydder, hjemmet blir også systematisk, effektivt og smart – tingene blir plassert på en hensiktsmessig måte. Det er en luksus.

Før: Kjellerboden.

Etter: Kjellerboden.

Etter: Kjellerboden.

– Ofte er det unntakstilstander som gjør at du får et kaos, slik som i min situasjon hvor to familier flyttet sammen til ett hus. Vi kom i en situasjon hvor vi ikke mestret å holde det ryddig i oppbevaringsrommene. Rotet har plaget meg i noen år, og det er utrolig deilig å endelig ha fått ryddet opp i det. Det har blitt mye enklere å holde det ryddig og engasjementet med Bod og Bedring har gitt meg en indre ro.

Bod og Bedring – rydder deg fri

– Hver gang jeg skulle hente noe i kjelleren, vegret jeg meg og begynte å stresse

5. mai 2018

Lotta og Andreas har nå kommet ut av depresjonen og er på vei oppover.

 2007 flyttet IT-konsulenten Lotta (41) fra Sverige til Norge, etter å ha fått et jobbtilbud hun ikke kunne takke nei til. Tre år senere flyttet kjæresten Andreas (43) etter, som også er IT-konsulent. De trivdes begge så godt i Norge at de ble enige om å fortsette livene sine her. Siden den gang har Lotta og Andreas giftet seg, blitt foreldre til en liten datter, og flyttet til et rekkehus på Haslum i Bærum. Familieidyllen tok likevel brått slutt da datteren deres ble syk, og all energien til paret måtte gå med til henne.

– Over en lang periode våknet hun annenhver time, og jeg fikk bare tre til fire timer usammenhengende søvn hver natt, forteller Lotta som til slutt ble utslitt på grunn av søvnmangel.

Les mer under aktuelt

Dette går ikke mer. Om jeg ikke klarer å rydde og organisere huset nå, må jeg flytte!

18. mars 2018

For 15 år siden flyttet Eva (71) fra et stort hus på Norberg i Oslo, til et mindre hus også på Norberg. Endringene ble store da det ikke lenger var like stor plass til alt hun eide. Saker og ting ble plassert der det var plass, og resten ble stuet vekk i boder og skap.

Det var ikke før for to år siden, da Eva ble syk og måtte gjennom en stor operasjon, at huset gikk fra å være rotete til å bli et kaos. I to år måtte Eva gå på krykker, og selv de enkleste dagligdagse rutinene ble til en utfordring. Ryddingen ble derfor både svært vanskelig og bortprioritert. Rotet hopet seg opp og ble til slutt en stor påkjenning, og i lange perioder våknet hun om nettene av at hun var urolig og engstelig.

– Jeg følte meg ute av kontroll. Til slutt måtte jeg true meg selv ved å tenke at ‘dette går ikke mer. Om jeg ikke klarer å rydde huset nå, må jeg flytte!’

Les mer under aktuelt

Lysfest i Skøyenveien!

12. November 2017

Nettopp! I tillegg til å rydde og kjøre to lass til gjenbruksstasjonen, var det viktigste grepet i dette rommet å fjerne de tette, gamle gardinene foran vinduet, samt skifte utgåtte lysrør. Da alt av serviser, fat, mugger og — ikke minst mor i husets store lidenskap: lysholdere – ble kategorisert etter farger (til rosa festbord, hvite bord, sølv osv), er det nå enkelt og en ren glede å hente i festboden for å dekke på.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Opprydding i bod, loft eller garasje?

11. September 2017

Bod og Bedring er perfekt når man trenger orden og opprydning av bod, loft, garasje, eller hvilket som helst rom. For en fantastisk opplevelse det er å komme hjem til tellekanter og oversiktlig bod! Takk Anne-Brit.

Anniken Fjelberg

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før og etter på Tåsen – del 1

3. Oktober 2017

I dette huset på Tåsen er vi i ferd med å rydde hele kjelleren med fem rom i en stor villa. Etter 7 lass til gjenbruks-stasjonen har både Fretex og Maritastiftelsen fått masse brukt sportsutstyr, innbo, møbler, leker og kjøkkenutstyr til sine prosjekter. Etter å ha flyttet IKEA-reolene til et annet rom som nå blir bod, har roterommet nå blitt ungdoms-hule. En veldig fornøyd 17-åring bar sofaen egenhendig ned fra loftet og har allerede startet innredningen.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før og etter på Tåsen – del 2

8. Oktober 2017

I villaen på Tåsen jobber vi fortsatt med å rydde i den store kjelleren. I del 1 (forrige innlegg) så tømte vi den store overfylte «katastrofe-boden» og familien fikk et splitter nytt ungdomsrom. Oppbevaringshyllene vi fjernet fra dette rommet satte vi opp i denne lange gangen med utgang mot hagen. Simsalabim! Her har familien fått ny bod! Syv store lass er foreløpig kjørt til gjenbruksstasjonen, og utstyr til en stor familie med fire gutter har fått plass i ryddige, gjennomsiktige og merkede plastkasser og esker. Vintersko, sommersko, sportssko, en minnekasse med tegninger og skolesaker til hver gutt, sportsutstyr, bilder og verktøy er nå lette å finne.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Loftet før og etter

11. September 2017

Drømmer du også om å få et ryddig loft?
BOD OG BEDRING kan hjelpe deg!
Her har to store familier flyttet sammen og loftet har deretter blitt stående som uoversiktlig «mellomlager». Overflødige ting er nå sortert, gitt bort til Fretex eller gjenbruk, og familiene har fått hver sin side med praktiske plastkasser til klær og utstyr.
«Dette har reddet både ekteskapet og helsen min!. Dette har jeg drømt om i flere år», sa kvinnen i huset fornøyd da jeg dro.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før og etter fra bøttekottet

16. Juni 2017

Hvor mye kan egentlig presses inn i et 1m2 kott? Etter å ha tømt og vasket rommet, ble innholdet satt utover alle bord og benker på kjøkkenet for sortering. Syv flasker klorin, 64 håndsåper og pusseutstyr fra tidlig 50-tall ble del av bil-lasset, som ble sortert og kjørt til gjenbruksstasjonen. Og en fornøyd huseier på Nordberg stod for første gang på gulvet i eget kott for å starte helgevasken. BOD OG BEDRING – fra rot til trivsel!

18. juni 2017

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

«Vi har fått 18 nye kvadratmeter!»

13. August 2017

«Vi har fått 18 nye kvadratmeter verdt minst 2 millioner!», utbrøt mannen i huset da han fikk se det ferdig ryddede rommet. I denne flotte leiligheten i 4. etasje uten heis i en bygård i Oslo, bidro BOD OG BEDRING sammen med kona til at roterommet ble tømt, innholdet sortert og gitt ny plass. Resten ble kjørt til gjenbruksstasjon, Lions og Fretex. Etter mye bæring (med innlagt lår og rumpetrening) fikk leiligheten nå en flott garderobe/bod med god plass til alt av både klær, sengetøy, verktøy, kontorrekvisita, sysaker, foto og sportsutstyr.

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Etter 90 år ble det orden i kjelleren

9. mai 2017

«Jeg har en kjeller som ikke har vært tom på 90 år. Jeg har ryddet, men kommer aldri skikkelig igjennom alt. Nå har det gått flere år uten at jeg har gjort noe særlig. Jeg har målt opp hyllene, men jeg har ikke orket å reise til IKEA for å kjøpe de kassene som jeg trenger.
Jeg sier som Peer Gynt:Ja, tænke det; ønske  det; ville det med; – -men gjøre det! Nej; det skjønner jeg ikke!

Men så oppdaget jeg BOD OG BEDRING! Hvilken lykke, for da fikk jeg hjelp til gjennomføringen! Anne Brit kjøpte kasser på IKEA, vasket og organiserte det som jeg ville beholde. Vi arbeidet sammen og det var et meget hyggelig samarbeid. Jeg ser frem til jeg skal bruke BOD OG BEDRING på nytt.»

Elisabeth Holter, Smestad

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

Før roterom – nå guttas favoritt

18. Juni 2017

Hvor mye kan egentlig presses inn i et 1m2 kott? Etter å ha tømt og vasket rommet, ble innholdet satt utover alle bord og benker på kjøkkenet for sortering. Syv flasker klorin, 64 håndsåper og pusseutstyr fra tidlig 50-tall ble del av bil-lasset, som ble sortert og kjørt til gjenbruksstasjonen. Og en fornøyd huseier på Nordberg stod for første gang på gulvet i eget kott for å starte helgevasken. BOD OG BEDRING – fra rot til trivsel!

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!

På gjengrodde stier…

Den gamle stien fra heimgården og opp til fjellet var nesten helt gjengrodd. Noen steder nesten som ugjennomtrengelig jungel. Den rustne rydningsøksa brukt i sommerjobber i ungdommen (på rydding av plantefelt) ble hentet frem og slipt. Ca. 3,5 km sti er ryddet. Og det er igjen mulig for både gamle og unge å gå eller løpe til fjells!

BOD OG BEDRING – vi rydder deg fri!